علمای برجسته اسلامی نیجریه در دوازدهمین کنفرانس بین المللی سالانه دارو – نعیم که توسط آکادمی علوم شریعت Daaru-Naim برگزار گردید ، شرکت کردند. موضوع این کنفرانس معطوف به نظام اسلامی ، حکومت داری: بینش و پویایی در محیط نیجریه بود، در یکم ودوم ژانویه ۲۰۲۲ در لاگوس برگزار گردید

علمای برجسته اسلامی نیجریه در دوازدهمین کنفرانس بین المللی سالانه دارو – نعیم که توسط آکادمی علوم شریعت Daaru-Naim برگزار گردید ، شرکت کردند. موضوع این کنفرانس معطوف به نظام اسلامی ، حکومت داری: بینش و پویایی در محیط نیجریه بود، در یکم ودوم ژانویه ۲۰۲۲ در لاگوس برگزار گردید .

در این کنفرانس وزیر کشور جناب آقای آقای عبدالروف آرگ بسولا و آقای عبدالگانی ایوب معاون فرماندار ایالت لاگوس  ، علمای برجسته و بلندپایه بین المللی از کشورهای عربی و آفریقایی مانند الجزایر، لیبی، مراکش و مصر، علما، امامان، دانشگاهیان، رهبران سازمان های اسلامی و مقامات دولتی نیز حضور داشتند. تعداد شرکت کنندگان در کنفرانس تقریباً دوازده هزار نفر بود. درپایان این کنفرانس بیانیه ای صادر شد که مهم ترین محورهای این کنفرانس را بیان می کرد که زیر به آن اشاره می شود:

۱. مفهوم سیاست در اسلام شامل تمام تلاش های فقهی برای تنظیم اداره دولت و تأمین رفاه توده ها است، مشروط بر اینکه چنین تلاش هایی با مبانی اسلام در تضاد نباشد.

۲. از علمای مسلمان در خواسته شده به منظور دستیابی به جهت گیری های سیاسی و آگاهی بخشی صحیح به مسلمانان در روندهای جدید مشارکت داشته و دیدگاه های اسلامی را در حکومت داری گسترش دهند

۳. از مسلمانان در نیجریه می خواهد که به همه ابزارهای تبلیغ دینی توجه داشته از آنجمله سیاست و اداره دولت را مدنظر جدی قرار دهند و مشارکت خود را در این حوزه به عنوان یک عبادت مذهبی توسعه دهند.

۴. کنفرانس خواستار به رسمیت شناختن حقوق و منافع علمای مسلمان و دانشجویان دینی به عنوان ذینفعان برجسته در دولت شدند و داشتن تخصص دینی هرگز منافاتی با حضور در عرصه سیاست ندارد

۵. عقیده و اعتقاد صحیح تنها وسیله ای است که دینداری را ثابت می کند و بهمین جهت یک شهروند میهن پرست فرزند خوب یک جامعه دیندار سالم است. (۱۹ دی)

نظر کارشناسی و تحلیلی :

محتوای بحث های مطرح شده دراین کنفرانس حاکی از نگرانی علما و اندیشمندان مسلمان در نیجریه و سایرکشور های مسلمان از عدم موفقیت کامل مسلمانان در حمکرانی اسلامی در حوزه جغرافیائی خود است و این عدم موفقیت نیز میتواند دلائلی را داشته باشد که برخی از آن اشاره میشود :

  • نبوداحکام فقهی کامل و مناسب پیرامون تحولات فرهنگی و اجتماعی بروز جامعه و حکمرانی صحیح اسلامی
  • پرهیز جدی مسلمان از مشارکت مسقیم در اداره امور کشور و ترجیج آنها به انجام امور معنوی و دینی فردی
  • فراهم نبودن امکان حضور مسلمان در اعمال حاکمیت اسلامی 

 

https://muslimnews.com.ng/۲۰۲۲/۰۱/۰۸/daaru-naim-conference

 

کد خبر 10537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =